Rädsla för ensamhet

rädsla för  att vara ensam

Många hatar att leva ensamma. De har sina stunder, då de vill vara för sig själva, men känslan av att vara helt ensam och sakna en partner är något helt annat. Om det inte finns någon som kan vänta på dem hemma eller någon att säga Godmorgon till, kan vi många gånger känna oss djupt olyckliga och övergivna.
Känslan kan bli ännu värre när alla ens vänner har en partner. Oavsett om dessa är lyckliga i sina relationer eller ej . Detta skapar en känsla hos dig att de ändå har det bättre än du.som är singel.

Fel partner

Men att leva tillsammans i en relation med med fel partner, kan göra en olycklig. du kan känna dig mycket ensam och övergiven i ett förhållande med en partner som inte hjälper dig att växa. Ett Förhållande med fel partner kan dessutom påverka ditt självförtroende, något som kan leda till otrohet, desperation och bitterhet.

Om du vet att partnern vid din sida inte är den rätta för dig, bör du avsluta förhållandet eftersom ingenting kommer att förändras med tiden. Du kommer förmodligen inte att älska din partner mer i framtiden heller.

Rädsla för det nya och okända

Rädsla för det okända och kampen mot ensamheten går oftast hand i hand. Du är kanske rädd för att du kan behöva anpassa dig till nya svåra situationer, eftersom du tror att du kan råka ut för större missöden än de som du har råkat ut för hittills i livet. Att tänka sig att lämna det normala och det bekväma livet och kasta sig in i en helt ny situation som inte går att förutsäga kan göra dig väldigt rädd och vilsen.

Vanliga funderingar kan vara :

Tänk om jag inte kommer att hitta någon ny partner?

Vad händer om jag inte kommer att klara av separationen?

finns det någon annan som vill ha mig?

Till och med de negativa relationerna ger en del trygghet. En dålig relation kan kännas mindre hotfull än en ny spännande utmaning i livet. Detta är en stark anledning till att många kan välja att leva kvar i en relation i vilken de känner sig mycket olyckliga och inte utvecklas. I stället för att avsluta en mycket destruktiv relation, beslutar de sig för att stanna kvar eftersom de känner rädsla inför det okända.

En dålig relation

I en dålig relation, kan en person med dålig självkänsla få sin bekräftelse. Därför kan personen vara rädd för att lämna ett dåligt förhållande. Kom ihåg att vi skapar vår egen lycka. Vi är själva ansvariga för vår egen lycka och våra liv. Om du väljer en halvdålig-relation, kommer du inte att ge dig chansen att hitta den livspartner som du innerst inne önskar och vill.

Ny partner

Oavsett hur ensam du känner dig, bör du inte ha för bråttom med att hitta en ny partner. Tänk på dig själv först och främst och kasta dig inte desperat in i en ny relation om du inte verkligen känner att det är rätt.

Ensamheten är svår att leva med. När ensamheten fullkomligt tar över och man inte har någon alls. Det är tungt och tärande för både kropp och själ.

ensamhet

Men tänk på att du är vacker som du är . Ta hand om dig det finns många som behöver en ny vän eller livskamrat. Du behöver inte leva ensamhet. Men skynda långsamt , du kommer att finna en ny partner.Älska dig själv! Du duger som du är!