Ensamhet- att leva i ensamhet

Att leva i ensamhet

Vi kommer alla att leva delar av vårt liv i ensamhet. Vissa lever ensamma långa perioder och en del lever ensamma endast korta stunder.

Att leva  i ensamhet kan vara skönt om man själv har gjort ett aktivt val att leva ensam, men icke önskad långvarig ensamhet kan vara tungt. För att bryta mönstret och få till nya spännande möten krävs mod.

Du måste bryta dig ur din komfortzon och vidga dina vyer.

Här följer några enkla tips på platser för nya möten som kan hjälpa dig att bryta din ensamhet.

  • Anmäl dig till en spännande kurs
  • Delta i  fler samtal  på jobbet
  • Träffa nya vänner genom ett volontär arbete
  • Delta i olika grupp aktiviteter dans,träning,keramik
  • Anmäl dig till en datingsite
  • Tyck om dig själv
  • Söka ett nytt jobb
  • Skaffa dig ett husdjur

Varför drabbades jag av ensamhet?

Ibland kan det vara svårt att förstå varför ensamheten drabbade just mig. Ofta lunkar man på i vardagen utan att prata och känna efter hur ens partner eller barn verkligen mår. Vi har ofta utvecklingssamtal på jobbet eller i skolan men hur ofta har vi utvecklande samtal med våra nära och kära? En bra ide kan vara att bestämma möte även hemma och inte ta allt för givet.  Man  måste lära sig att kommunicera med varandra och vårda relationen så att man utvecklas och växer tillsammans.

Motverka ensamhet genom kommunikation

Om man ser till att åtminstone ha ett par utvecklande samtal  per år, så kan man lättare förstå varandra och ordna eventuella onödiga missförstånd.  Det är aldrig bra att tiga ihjäl  ett problem utan prata och försök att lösa det på ett tidigt stadium så behöver det inte bli ett stort och allvarligt problem.I dessa samtal kan man ta upp lösningar på vardagssituationer, men även belysa det som gör att man mår bra,blommar och utvecklas i relationen.

ensamhet

Ensamhet p.g.a. rädsla för närhet

Är du rädd för närhet så kan det lätt förstöra en relation innan den ens har fått chansen att bära frukt.  Tanken att komma någon nära väcker hopp som kan leda till rädsla detta väcker ångest, som ofta leder till att man stöter bort det man helst önskar och lever  fortsatt i ensamhet. Man måste våga för att vinna och bryta sin ensamhet.

Ta hand om dig och tänk på att du kan ta dig ur din ensamhet, om du bara vill.  Du duger som du är!  Det finns många ensamma människor som behöver en ny vän eller en  livspartner!