Att vara ensam

Tid att vara ensam

Att vara ensam är inte alltid lätt, men ibland kan det vara bra att ha tid för att vara ensam.

Alla är vi ensamma någon gång, även om man inte vill det. Att helt undvika ensamhet är inte möjligt. Men vad du gör av din tid när du är ensam och hur du använder den är ditt val. Ser du ensamheten som en lättnad eller börda? Är ensamheten en möjlighet till avkoppling och glädje eller oro och tristess.

Rädd för  att vara ensam

Är man rädd för ensamhet så kan varje hot om kortvarig ensamhet väcka oro och stress. Vad är det vi är rädda för? Kan det vara så att man har så dålig kontakt med sitt inre liv eller inte gillar sitt eget sällskap? Tänk på att desto mer man bekantar sig med sig själv i ensamhet ,desto mindre oroande är det att vara ensam .

I dagens moderna samhälle är det nästan omöjligt att bejaka vårt behov av tystnad och få vara ensam. Vi lever i ett allt mer stressat och högljutt samhälle. Vi anser att vi alltid måste vara möjliga att nå och ständigt vara uppkopplade. Den frihet som vi önskade har för många blivit ett tvång att alltid vara nå bar. Vi måste lära oss att stänga av ibland. Behåll mobilen hemma gå ut i skogen och njut av tystnaden. Att samla sina tankar i lugn och ro är viktigt och skönt.

Ensamhet p.g.a  rädsla för närhet

Ibland kan ensamhet ha att göra med rädslan för närhet. Man väljer ensamhet för att man inte vågar ta risken som det innebär att ha en relation. Vissa visar med tydlighet att dom inte vill att man ska komma för nära. En beröring kan vara lika med fara och relationer betyder ett eventuellt svek. Vi mår alla bra av beröring och närhet. En kram från en vän kan betyda mycket. Vi vill alla bli älskade och behövda detta är ett grundläggande behov. Vi är inte skapade för att leva ensamma vi behöver varandra ,men detta  kan göras oss rädda.

Att vara ensam kan var skönt men är du ensam för mycket kanske du vill träffa nya vänner eller en eventuell ny partner. Enklast kan vara  att pröva en dating site, flera har gratis testperioder.  Eller varför inte pröva en ny  spännande kurs.

Nya vänner finns överallt , var bara öppen för nya möten . Vem vet du kanske träffar ditt livs kärlek i tvättstugan på bussen eller i matbutiken. Se möten som möjligheter och inte som problem.

Vi behöver alla vänner och partners för att må bra.

Sköt om dig och tänk på att livet är fullt av möjligheter ,ge inte upp vägen ur ensamheten kanske finns runt hörnet! Ensam är inte  alltid stark! Vill du läsa om ensamhet och psykisk hälsa kan du besöka psykiskhälsa.se

På dennas sida finner du mängder med bra tips och intressant läsning.